Sädesmagasinet

- Sädesmagasinet var platsen för torkning av säd i bingar. Där fanns mjölbod och vagnslider. Den ursprungliga ladugården låg där bakom, med en s k ”vandring” som drevs av oxar. Den tidens kraftkälla för att driva trösk- och hackelseverk.
Sädesmagasinet iordningsställdes 1989 efter ett omfattande renoveringsarbete där det genuina yttre bevarades och det inre blev 4 moderna lägeheter.

Lägenheter i Sädesmagasinet:

Nr 11 - 2 r.o.k - 56 kvm
Egen brokvist och ingång från gården till hall i bottenvåning. 2 rum, kök och badrum i övre våningen. Liten stenlagd uteplats vid entrén lämplig för ljugarbänk i kvällssolen.

Nr 10 - 2 r.o.k - 67 kvm
Egen liten brokvist och ingång från gården till hall i bottenvåning. 2 rum, kök och badrum i övre våningen. Liten stenlagd uteplats vid entré.

Nr 9 - 3 r.o.k - 95 kvm
2 etage. Liten bokvist och egen ingång från gården. I bottenvåningen 1 sovrum, kök och toalett med dusch. I övre våningen 1 sovrum, vardagsrum och badrum. Uteplatser åt gården och åt grön- och lekyta i öster.

Nr 8 - 4 r.o.k - 95 kvm
2 etage i norra delen av huset och med takad brokvist och egen ingång från gården. I bottenvåningen finns 2 sovrum, kök och toalett med dusch. Övre våningen har 1 sovrum, vardagsrum och badrum. Stenlagd uteplats vid entrén.

Lite bilder från sädesmagasinet

Baksidan Ingång till nr. 10 & nr. 11 Gaveln mot vattentornet
Vagnslidret Innan renoveringen Ingång till nr. 9
Klockstapeln på taket Förrådsingång Från lägenhet nr. 11
Från lägenhet nr. 11 Välkommen till Sädesmagasinet Tvättstugan finns här

 

Upp


Backa Gård, Norra Gränsgatan 13, 827 31 Ljusdal - Copyright Backa Gård 2010